Sparetips til utenlandsferien din!

Mobilen kommer godt med når du er ute og reiser; enten du må finne frem i ukjente strøk, eller skal oversette noe som – faktisk – er helt gresk. Da er det greit med litt data i baklomma!
Publisert
19.1.2024
Del denne saken med noen du kjenner
Facebook

Når du har et mobilabonnement hos oss, så kan du ringe, surfe og tekste akkurat som hjemme når du er på kontinentet. Vi kaller dette EU/EØS-inkludert. Men, hvordan fungerer det?  

Kort forklart, når du er i et EU/EØS-land så kan du bruke data akkurat som i Norge. Når du skal ringe eller sende tekstmelding i oppholdslandet, til andre EU/EØS-land eller til Norge, så er det også inkludert i abonnementet. Men å ringe fra Norge til EU/EØS-land er ikke inkludert, og medfører løpende kostnader. Se prislisten her!  

Reiser utenfor EU/EØS

Har du blitt bitt av reisebasillen og skal sette ut på en reise ut i den store, vide verden? Vi har ikke datapakker for utlandet riktig enda, men med eSIM på mobilen din så har det aldri vært enklere å finne alternative løsninger!  

Det beste sparetipset

eSIM gir deg nemlig muligheten til å være tilgjengelig på ditt norske nummer, samtidig som du kan nyte av billigere datapakker enn norske operatører kan tilby i utlandet. Men, hvordan går du frem?

Slik ordner du deg eSIM til ferien

Det finnes tilbydere av forhåndsbetalte lokale, regionale og globale datapakker etter ditt behov. Her er stegene du bør følge:

Sjekk om mobilen din støtter eSIM.

Før du kan foreta deg noe som helst, så er det greit å ta en sjekk om mobilen din støtter eSIM, ellers vil ikke de andre stegene være aktuelle for deg. Vi har laget en liste over eSIM-kompatible mobiler, som du finner her.

Finn en tilbyder av mobilabonnement med eSIM.

Støtter mobiltelefonen din eSIM, er neste steg å finne operatøren som passer best for hvor i verden du skal. Her har tek.no laget en veldig god oversikt som kan hjelpe deg på vei. Vi kan anbefale en personlig favoritt fra lista: Airalo. De tilbyr eSIM i over 200 land, og er like enkle i bruk som NiceMobil.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Last ned eSIM.

Mange av tilbyderne har brukervennlige apper som du laster ned, registrerer deg og velger datapakke. Tilbyr de eSIM så får du hjelp, steg-for-steg, for å laste det ned.

Ta i bruk eSIM.

Du har funnet en operatør, valgt deg en datapakke og lastet ned eSIM. Det eneste som er igjen er å ta det i bruk! Et SIM-kort, enten det er en fysisk brikke eller i form av digitalt eSIM, styrer funksjonene for tale, SMS/MMS og databruk. Men, når du har flere SIM-kort, kan du tilpasse hvilket SIM-kort gjør hvilken jobb.

Slik går du frem

Nå har du lastet ned eSIM for å kunne bruke data internasjonalt utenfor Norge og EU/EØS. Du velger selv når du skal ta i bruk ditt nye eSIM for mobildata, enten du aktiverer det før reisen din, underveis eller når du har ankommet. Se stegene under for hvordan du går frem.

eSIM for iPhone

Når du skal aktivere data på et spesifikt SIM-kort på iPhone, gjør du følgende:

  • Gå til 'Innstillinger'
  • Trykk på ‘Mobilnett’
  • Trykk på ‘Mobildata’
  • Trykk på nummeret du vil bruke mobildata med

Du kan også se filmen vi har laget under som tar deg gjennom det steg-for-steg.

eSIM for android-mobiler

Når du skal aktivere data på et spesifikt SIM-kort på android, gjør du følgende:

  • Gå til ‘Innstillinger’
  • Trykk på ‘Tilkoblinger’
  • Trykk på ‘SIM-kortadministrator’
  • Trykk på 'Mobildata’ og velg SIM-kortet du ønsker skal brukes

Du kan også se filmen vi har laget under som tar deg gjennom det steg-for-steg.

Husk - ringer du, sender meldinger, eller bruker data fra ditt NiceMobil-nummer, gjelder oppgitte priser. Du kan se oversikt over våre utenlandspriser på ice sin nettside her: ice.no  

Vi håper du får en riktig god ferie. Bon voyage!

Bli kunde