Hva er eSIM?

eSIM har kommet for å bli, men hva er det og hvorfor bør du velge det framfor et vanlig SIM-kort?
Publisert
8.4.2024
Del denne saken med noen du kjenner
Facebook

Dette er eSIM

eSIM betyr "embedded-SIM", fungerer som et vanlig SIM-kort, og kommer innebygd i de fleste nyere mobiler. Men, hvis eSIM og SIM-kort fungerer helt likt – bare at det ene er “digitalt” og det er andre er “fysisk” – hva er forskjellen? Hvorfor bytte til eSIM, når SIM-kortet har vært din trofaste følgesvenn i så mange år?

Fordelene med eSIM

Den digitale brikken har flere unike fordeler den fysiske ikke har:

  • Det er enklere å bytte mobiloperatør. Når du bestemmer deg for å bli en NiceMobil-kunde (vi er årets kundefavoritt 2023!) slipper du å gå rundt og vente. Du kan få våre eSIM lastet ned på mobilen på minutter, og slipper å tenke på treige postbud.
  • Flere SIM på en gang. Har du mobil og abonnement gjennom arbeidsgiveren, men vil helst ha et eget nummer på privaten? Mobiler som støtter eSIM, støtter også SIM-kort - så hvorfor ikke ha begge deler på en og samme mobil?  
  • Midlertidige abonnement på ferie. Å dra på ferie i EU/EØS er enkelt – spesielt når det gjelder abonnement. Det fungerer like godt på tur som hjemme, men hva med de andre kontinentene og verdensdelene? Framfor å kjøpe dyre pakker, kan du – med eSIM – bestille midlertidige ferieabonnement.
  • En sikrere mobil. Med eSIM er mobilen din tryggere. Et fysisk SIM-kort kan bli slitt over tid og slutte å fungere, mens et eSIM er mer slitesterkt. Hva om mobilen din blir stjålet? Da er det lett å fjerne ett SIM-kort; eSIM må slettes av deg.

Støtter mobilen min eSIM?

Når du lager en bruker i NiceMobil-appen, sjekker vi om mobilen din kan bruke eSIM for deg. Du finner også en oversikt over alle mobilene som støtter våre eSIM (Apple, Samsung, Sony, med fler!) for de spesielt interesserte.

Vi tilbyr også SIM-kort!

Selv om eSIM er nytt og noe vi vil se mer av i fremtiden, vet vi at det tar tid å vende seg til ny teknologi. Og selv om nye mobiler kan ha eSIM, er det fortsatt mange mobiler som kun bruker fysiske SIM-kort. Derfor tilbyr vi begge deler – og du velger selvfølgelig det som passer deg best (så sant mobilen din støtter det!) Det er heller ingen treige postbud hos oss: Våre SIM-kort blir nemlig sendt med ekspresslevering fra HeltHjem!

Betaler du mye for mobilabonnementet ditt?

Sjekk ut prisovervåkeren vår! Den viser deg hvilke abonnement som er billigst i Norge – uke for uke. Hint: det er, som oftest, oss!

Se prisovervåkning

1.

2.

3.

4.

5.

6.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Bli kunde